Op deze pagina vind je een verslag van onze reis naar Peru in Zuid-Amerika. DHet land van de Inca's en Machu Picchu .

Onze reis gaat 20 nachten bedragen en te beginnen in Lima om in Cuzco te eindigen.

Het eerste verslag met foto's zal zondag 25 juni 2017 hoogstwaarschijnlijk maandag 26 juni verschijnen. Mits er natuurlijk goed internet is.

Jullie horen van ons.

Groetjes Henk & Mirjam

Hallo allemaal,

Hier een verslag van onze reis in Peru. Wij zijn inmiddels 8 dagen onderweg en wat wij allemaal al mee hebben gemaakt en ervaringen hebben opgedaan - 1 woord FANTASTISCH ! Wat is Peru een mooi en bijzonder land.

DE FOTO'S STAAN ONDER HET VERSLAG 

Zaterdag 24 juni zijn we vertrokken van Amsterdam naar Lima. Iets meer dan 12 uur gevlogen, een hele rustige vlucht gehad.  Wij zijn 7 uur terug in de tijd gegaan. Vanuit het vliegtuig keken wij uit op het Andes gebergte (zie foto). 

Zondag zijn wij met een privé stadsgids mee geweest en zij heeft ons een hoop verteld over Lima. Op deze mooie ochtend ca. 24 graden hebben wij heerlijk gewandeld door de stad en kwamen wij uiteindelijk uit op  Plaza De Armas waar allerlei lokale mensen, traditioneel gekleed,  uit heel Peru bij elkaar kwamen om een soort processie te lopen. De wisseling van de macht van het presidentieel paleis hebben we ook nog mooi kunnen bekijken. Erg mooi om te zien. 

Na de stadstour zijn wij in een comfortabele tourbus naar Paracas gegaan waar wij sliepen in Pisco.

Wij stonden lekker vroeg op (06.00 uur), want om 08.00 vertrok wij met een snelle boot naar de Ballestas eilanden waar wij Zeeleeuwen, Pelikanen, Incasterns, Humboldtgenten en als verrassing nog dolfijnen hebben gezien. Na de boottocht zijn wij opgepikt en zijn met de gids naar Paracas gereden. Een woestijn aan de kust, prachtig om te zien.  

Eind van de middag om met de bus naar NASCA te gaan om daar de NASCA lines en de 2000 jaar oude mummies te bekijken.  Na de mummies heel apart om te zien,  zijn wij naar het vliegveld gebracht om de NASCA lijnen te bekijken. Wij waren de enige 2 passagiers met 2 piloten en meer mensen konden er niet in, het leken wel stuntpiloten en dat kostte Mirjam de kop, goed dat er kotszakjes waren hahaha. Wel sneu voor mijn meissie.

Na NASCA met de nachtbus (super luxe slaapstoelen) naar Arequipa gereden een oude koloniale stad waar wij een stadswandeling hebben gedaan een countryside tour hebben geboekt. Was erg mooi om te zien. Arequipa ligt op 2300 meter hoogte. 

In Arequipa ontmoeten we onze gids en chauffeur om naar Colca Canyon te gaan, waar het hoogste punt van de reis gaan meemaken 4910 meter. Daar is geen berg in Europa die hoger is dan 4900 meter.  

Wat hebben wij de afgelopen 3 dagen genoten, een super leuke gids Gina Chavez en Fernando de driver. Wij waren met een groep met totaal 5 personen, 1 Rus Artiën (jajaj een aardige rus die in London woont) en 2 Oostenrijkers (Hansel und Gretel) een ouder koppel serieus maar een hele lieve mensen, Beide waren ziek en knapte de laatste dagen gelukkig op.  

Wij hebben de afgelopen dagen zoveel indrukken opgedaan en de hele tijd op ca. 4000 meter gereisd en dat merk je soms toch wel, bijv. met trap lopen. Er is veel minder zuurstof in de lucht dan wij gewend zijn. Wij hebben weinig problemen met de hoogte, maar je moet echt rustig aan doen poco poco.   

Gisteren zijn wij naar Cruz del Condor gegaan om de grootste en zwaarste vogel ter wereld te mogen zien aanschouwen en vliegen (3500 mtr). Dit was voor mij een wens op mijn bucket list. Wat een gave vogel is dat om te zien.

Nu zijn wij net aangekomen in Puno (4000 mtr) en wat is hier koud , tijdens onze reis hebben ook sneeuw gehad en dat op 2 juli . Morgen gaan wij bij lokale mensen slapen op een drijvend rieteiland Amantani in het TiTiCaCa meer - het hoogste bevaarbare meer van de wereld, dat is net zo groot als Costa Rica.

Jullie horen van ons. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om ons te volgen en laat gerust een reactie achter.

Groetjes Henk & Mirjam - de Peruaantjes.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rick Verrijdt
4 jaar geleden

Hallo Henk, ziet er fantastisch uit. Als je weer terug bent mag je me even bijpraten en tips geven voor mijn trip naar Nieuw-Zeeland. Fijne vakantie nog!

hans
4 jaar geleden

Ziet er geweldig uit, mooie foto's. fijne vakantie nog

Dorien
4 jaar geleden

Wat een avontuur!!!
Prachtige foto's weer henk

marga van blijderveen
4 jaar geleden

Hey lieverds, wat een mooie foto's weer.
Lleuk om het verslag te lezen .
zeer benieuwd naar wat er nog komen gaat.

rob gidding
4 jaar geleden

Geweldig Henk en Mirjam, mooie foto van de folkloregroep goed idee om hier te dragen met de carnaval.
Fijne vakantie verder.

Harald Voncken
4 jaar geleden

Grote kippen hebben ze daar.

Erna
4 jaar geleden

whoow zeg !!!..
wat n prachtige foto's en een heel leuk reisverslag !!.. achjee. Mirr??.
Geniet nog van jullie mooie reis!!!

Martin de zeeuw
4 jaar geleden

Hoi Henk & Mirjam, wat een mooie reis, en super mooie foto`s.
Ook een gaaf reisverslag.

Dick
4 jaar geleden

Hi Henk & Mirjam, wat een leuk verslag en mooie foto's. Veel plezier nog met deze fantastische reis.

Henk Vanerie
4 jaar geleden

Aaaah super mooie foto's ?
En aaaah arme mirtje in het vliegtuig, ja je moet alles meemaken he.
Nou genieten doen jullie iig hou dit nog zo vast?
Geniet van jullie verdere avontuur.??